Jaartje ouder.... - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Paul Nijssen - WaarBenJij.nu Jaartje ouder.... - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Paul Nijssen - WaarBenJij.nu

Jaartje ouder....

Door: Paul

Blijf op de hoogte en volg Paul

10 April 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

Hi vriendjes en vriendinnetjes,
Allereerst hartelijk dank voor alle gelukwensen voor mijn verjaardag. Uit het oog, maar niet uit het hart. Dat doet een mens goed! Ik heb m’n verjaardag hier gevierd met alle vriendjes en vriendinnetjes hier. Een goede reden voor een avondje ontspanning in plaats van een druk programma. En volgens goed Amerikaans gebruik organiseren je vrienden de party, met een heuze Mexicaanse Piranha (box vol candy die je geblindoekt met een knuppel moet openen), sterke verhalen etc.! Erg leuk, en aangezien ik ook de eerste was in de groep die z’n verjaardag hier viert, was het ook een verassing. Langs deze weg ook dank voor alle kaarten, emails, cadeaus (onderweg :)?) en andere tekenen van leven en betrokkenheid. Weet wel dat wij hier na correctie voor zomer en wintertijd 10 uur eerder leven dat jullie. M.u.v. enkele frequent flyers kwam alles een dag later, of terwijl ik lekker lag te pitten.
Verder doe ik een poging om alle emails persoonlijk te beantoorden, hetgeen met een vertraging van enkele weken aardig lukt. Maar goed, ik krijg dan ook emails met vragen zoals: “Hoe gaat het met je?? Graag het antwoord nader specificeren in zowel geestelijk als de rest!” At your service... Wie de schoen past, trekt hem aan.... En verder blijk ik na 7 weken behoorlijk verengelst, waardoor het kan gebeuren dat de emails engels zijn en/of met kromme Nederlandse zinnen. Anyway, het is allemaal goed bedoeld.
Hoewel het hier herfst is, is de gemiddelde dag vergelijkbaar met een zomerse dag back home. ’s Morgens is het wel erg fris en ’s nachts kan het afkoelen < 10C. Nu, zo’n 11 uur in de ochtend is het alweer ongeveer 22C, en ik geniet dan ook van het zaterdag ochtend zonnetje in m’n korte broek met slippers.
Verder ben ik kerngezond, zonder heimwee etc. (blijkbaar is dat een vraag die velen hebben) en zeker geen heimwee naar dossiers. Wat niet is kan nog komen, maar voorlopig blijf ik nog even aan deze kant van de wereld. Deel 2 staat nu definitief gepland voor een trip naar Fuiji en Samoa eilanden. Over ca. 5 weken stappen we gezamenlijk in het vliegtuig voor een nieuwe cultuurshok. We werken in Fuiji samen met de locale kerk onder leiding van de predikant aldaar. Het Samoa deel is nog niet 100% zeker georganiseerd, maar zal naar verwachting bestaan uit 3 weken wederopbouw na een sunami aldaar onder leiding van de locale YWAM medewerkers.
In Nieuw Zeeland heb ik ook weer een paar weekenden gebruikt voor de nodige site seeing. Cathedral Cove, Hot Water Beach, Tauranaki en New Plymounth om maar eens wat plaatsen te noemen. Prachtig, het is alsof je naar een film zit te kijken. Probeer vooral in dit land niet te stoppen bij elke waterval of mooi uitzichtspunt, want dan ben je erg lang onderweg. Ik zal ook wat nieuwe foto’s proberen toe te voegen. Voor de duidelijkheid: ik heb hier geen vakantie, het lijkt maar zo....

Hartelijke groet!
Paul

• 10 April 2010 - 02:15

Berdien@nachtdienst:

He Paul,

Tjonge jongen! Wat een geweldige foto's zeg! Heerlijk! Goed je verhaal te lezen en dat je nog geen heimwee hebt. Jaja, je pakketje is onderweg hoor, uhhh, geloof ik, Harm zou het regelen. Ga weer ff hard werken hier (nee hoor, maar 11 kinderen en we zijn met zn 3en, dus heel rustig hier :D!)

Groetjes, Berdien

Ps: het is hier ook erg lekker weer, zal je net zien als ik nachtdiensten heb...

• 10 April 2010 - 07:50

Geert&Inge:

Hoi Paul,

Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Fijn om te horen dat je ons niet mist...gelukkig maar, dat betekent dat je het daar ontzettend naar je zin hebt! Fijne tijd nog verder.

Groetjes uit Maassluis
    van Geert & Inge

• 10 April 2010 - 12:53

Judith Guis:

Hoi Paul,
    Ik ben bijna niet jaloers op je, een heeeel klein beetje maar,echt :)
    goed te horen dat je fijne verjaardag hebt gehad en ook nog gefeliciteerd van mij!
    Groetjes Judith

• 10 April 2010 - 19:31

Tante Jannie:

Dag Paul,

Goed om weer iets van je te vernemen, ik begrijp dat de moderne verbindingen niet overal even goed werken. Het vakantiesfeertje is heel herkenbaar. Wij hebben zaterdagmiddag de reunie gehad van onze NZ reis en weer een heleboel prachtige beelden zien langskomen. Tzt misschien wel interessant om aan jou te laten zien. Hot water beach is geweldig, je voeten bijna verbranden in de oceaan, dat kun je haast niet geloven, daarom is de ervaring ook zo bijzonder. Hoewel het voor jou geen vakantietrip is, is het toch geweldig om van al dat natuurschoon te kunnen genieten. Ik hoop dat je ook nog richting Rotorua kunt gaan, is ook zo heel bijzonder. Ik wens je een goede tijd verder toe en kijk uit naar het volgend verslag.

groeten tante jannie

• 11 April 2010 - 17:39

Henk & Jeannette:

We waren even bang dat je je zou vervelen daar, maar dat valt gelukkig nogal mee.
    Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
    En wat dat weer betreft....hoor je ons klagen met 10C als maximum?

Fijne tijd en zegen gewenst van Henk, Jeannette & kids

• 14 April 2010 - 13:52

Pascal Van Der Bend:

Hoera, op 7 april om 5.54 uur is eindelijk onze prachtige dochter Femke Elise van der Bend geboren. Het was even hectisch met een spoedkeizersnee omdat de bevalling niet natuurlijk op gang wilde komen na 2 weken overtijd, maar het gaat hartstikke goed met haar en ik knap ook alweer een beetje op. Ze is 52cm en weegt 3450gr. En ze is natuurlijk de mooiste en liefste baby van de hele wereld!

Hoe gaat ie verder in Nieuw Zeeland!

groetjes Pascal, Rogier en Femke van der Bend

• 24 April 2010 - 07:53

Pieter En Petra:

Ha die Paul,

Het zal best vermoeiend zijn om na een week les ook nog te gaan siteseeen met dat warme weer. Maar gezien je leeftijd en je conditie zal dat nog wel lukken denk ik. ;-)
    Wat een eventvolle tijd zeg, en straks ook nog naar Fiji. Wie weet kom je de vrienden van Jasper en Erna nog tegen daar. Heel veel zegen en plezier toegewenst.
    P.S. Wel terugkomen he.;-)
    Groeten van P&P

• 02 Mei 2010 - 14:25

Irma:

Hey paul,

Super, te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Leuke vriendjes en vriendinnetjes die je een geweldige verjaardag bezorgen...het ziet er echt spannend uit zo'n Nieuw-Zeelandse blinddoek. Inmiddels alweer een paar weken geleden. Nog nieuwe ontwikkelingen?
    Nog een goed nieuw jaar toegewenst van mij, met heel veel zegen!

Groet, Irma

• 03 Mei 2010 - 19:25

Marco En Kristel :

Hoi Paul,

Dus jij zit zomaar aan de andere kant van de wereld?
    Nog gefeliciteerd met je verjaardag.
    We wensen jou een gezegende tijd daar.

Groeten, Marco en Kristel

• 08 Mei 2010 - 12:07

De 3 J's Uit Ede :

Hallo broertje/ oompie van ons. als we zo naar al die foto's kijken vinden we je niet echt geloofwaardig als je zegt geen vakantie te vieren. De schijn doet anders vermoeden. uiteraard weten we dat je meer doet dan alleen maar genieten van Gods grootheid waar de schepping ons van verteld. nog even en dan ga je aan de bak in Fuiji. we wensen je daarbij vanaf hier Gods rijke zegen toe. Hier ook alles goed, Jurian groeit enorm. zijn uncle-rompertje past al niet meer. wij gaan binnenkort naar opwekking, dat zal ook wel anders zijn nu jij er niet bij bent. we zullen een jaartje moeten overslaan met pannenkoeken eten.
    We horen wel weer van je, in elk geval al vast een berichtje van ons.

groetjes.